Δελτίο τύπου για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Γεωπάρκο Σητείας»

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής  που είχαν την ευθύνη διεξαγωγής του Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα το «Γεωπάρκο της Σητείας », τον οποίο προκήρυξε ο  Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας και η Επιτροπή διαχείρισης του Γεωπάρκου Σητείας, συνεδρίασε και αξιολόγησε τις φωτογραφίες όσων συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την ‘’Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γεωπάρκων’’, με στόχος την γνωριμία του Γεωπάρκου και την προβολή του μέσα από την καλλιτεχνική ματιά των ερασιτεχνών και επαγγελματιών φωτογράφων.

Υπήρξαν τελικά 6 συμμετοχές και μία από μαθήτρια,  σε όλες τις κατηγορίες του διαγωνισμού (Γεωδιαδρομές, χλωρίδα και πανίδα , άνθρωποι και παραδόσεις, γεωτουρισμός, αγροτουρισμός, καλλιέργειες , Γεωπάρκου  Σητείας). Οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν αξιολογήθηκαν και οι καλύτερες από αυτές θα χρησιμοποιηθούν αρχικά στην έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει το επόμενο προσεχές διάστημα , αλλά και στην προβολή του Γεωπάρκου Σητείας.

Αποφασίστηκε να δοθεί βραβείο στην μοναδική συμμετοχή της μαθήτριας από την Ζάκρο κατά τα εγκαίνια της έκθεσης που προσδιορίζεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής,  Μανόλη Τσαντάκη  και τον Δημήτρη Τηνιακό, για την βοήθεια τους στην οργάνωση του διαγωνισμού αλλά και για την παραχώρηση φωτογραφιών τους που θα εμπλουτίσουν την έκθεση φωτογραφίας για το Παγκόσμιο Γεωπάρκο της Σητείας. Επίσης ο διαγωνισμός  φωτογραφίας με θέμα το Γεωπάρκο της Σητείας, επιθυμούμε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, κάτι που θα εξετάσει και θα οργανώσει η επιτροπή του διαγωνισμού.     

Ευχαριστήρια επιστολή με αναμνηστικό δώρο του Γεωπάρκου θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες τους οποίους και ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους.

 

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Σητείας

Λεωνίδας Τερζής