Δελτίο Τύπου - 41η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Η 41η  συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπάρκο Karawanken-Karavanke UNESCO Global Geopark  ανάμεσα στην Αυστρία και τη Σλοβενία, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το συνέδριο ξεκίνησε τη Τετάρτη 21 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου με την επίσκεψη σε  σπήλαια και παλιά μεταλλεία της περιοχής που έχουν αξιοποιηθεί, για περιήγηση, ποδηλασία και κανόε, σε μια άψογη οργάνωση.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις για  όλα τα θέματα που απασχολούν το δίκτυο, συνεδρίες σε  ομάδες εργασίας με διάφορες θεματικές ενότητες  και παράλληλες εκδηλώσεις  όπου όλοι μας απολαύσαμε και γνωρίσαμε τα μοναδικά προϊόντα των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων. Όλα τα Γεωπάρκα της Ελλάδας, με τα εξαιρετικά προϊόντα που έφεραν μαζί τους, εντυπωσίασαν και ξεχώρισαν για την ποιότητα και την ποικιλία που παρουσιάστηκε.  Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα GEOIN των νησιώτικών Γεωπάρκων Ψηλορείτη, Σητείας, Λέσβου και Τροόδους, όπως και η ΟΧΕ των Περιοχών UNESCO Κρήτης.

Θέλουμε επίσης, να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές μας, στον φίλο και συντονιστή του Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων Μπάμπη Φασουλά για την ομόφωνη εκλογή του στη θέση του αναπληρωτή Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων. Είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει τα μέγιστα, με την εμπειρία και την αγαπητή του για τα Γεωπάρκα στην ανάδειξη τους ως το μέσο για την προστασία και την ορθολογική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ) για την οικονομική υποστήριξη του Γεωπάρκου, όπως και τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζάκρο για τα υπέροχα ξεροτήγανα που μας πρόσφεραν και ενθουσίασαν γευστικά  τους συνέδρους.   

 

Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Σητείας

Λεωνίδας Τερζής 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συνάντηση του Ευρωπαικού Δικτύου Γεωπάρκων:

29541637_10213494692975269_3164666280240772925_n

IMG_4861

IMG_4903

IMG_4929