Δελτίο τύπου 1ου SITIA GEOPARK TRAIL

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο τύπου 1ου  SITIA GEOPARK TRAIL

Ολοκληρώθηκε  με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου  2017 ο 1ος αγώνας  ορεινού τρεξίματος 24 χιλιομέτρων , ο αγώνας ανώμαλου 6 χιλιομέτρων και η πεζοπορία του 1ου  SITIA GEOPARK TRAIL ,που οργανώθηκε από τη επιτροπή διαχείρισης  του Γεωπάρκου Σητείας, το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικοπολιτιστικής  Ανάπτυξης Σητείας, με την στήριξη από τα τοπικά συμβούλια Ζάκρου,  Ζήρου και Σιτάνου, τους πολιτιστικούς συλλόγους Ζήρου, Ζάκρου Σιτάνου,  Ξεράκαμπου και Αδραβάστων, τις εθελοντικές ομάδες της ΕΔΕΑΚ, τους  Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Συλλόγου, Σητείας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σητείας.

Η συμμετοχή των αθλητών  τόσο στον αγώνα των 24 χιλιομέτρων όσο και στον αγώνα  ανωμάλου δρόμου των 6 χιλιομέτρων ήταν ικανοποιητική, παρά του γεγονότος ότι η ανακοίνωση για την διεξαγωγή του αγώνα έγινε προς το τέλος της χρονιάς. Το γεγονός αυτό μας  κάνει αισιόδοξους ότι την επόμενη χρονιά η συμμετοχές θα είναι περισσότερες και το SITIA GEOPARK TRAIL , θα καθιερωθεί ως ένα αθλητικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας.

Ο ΔΟΚΑΣ και το Γεωπάρκο δικαιώθηκε για την απόφαση   διεξαγωγής του αγώνα, τόσο για την οργάνωση και την προετοιμασία, όσο και για  τις συμμετοχές  των αθλητών. Οι κριτικές των συμμετεχόντων όσο αφορά το μονοπάτι, τις παροχές  και την οργάνωση είναι θετικές. Μερικές ελλείψεις  και παραλήψεις, μας επισημάνθηκαν  και θα αξιοποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή για την πληρέστερη και καλύτερη οργάνωση , για το 2ο  SITIA GEOPARK TRAIL  2018 .

 Ήταν μια αρκετά δύσκολη οργανωτικά προσπάθεια που χωρίς την στήριξη όλων των εθελοντικών ομάδων και των συλλόγων που προαναφέραμε, δεν θα μπορούσε να έχει αυτή την θετική κατάληξη και τις καλές  κριτικές των αθλητών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μια σειρά ανθρώπων, εθελοντών, φορέων  και συλλογικοτήτων που ο καθένας με τον τρόπο του και συμβολή του βοήθησε στην επιτυχή οργάνωση του  SITIA GEOPARK TRAIL 2017.

Πρώτα, ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες και μας τίμησαν με την παρουσία τους, από όλη την Κρήτη.

Τους εργαζόμενους του ΔΟΚΑΣ και του Δήμου, που σε δύσκολες συνθήκες καθάρισαν, βελτίωσαν την προσβασιμότητα και σήμαναν το μονοπάτι Ε4 από  την Ζήρο στη Ζάκρο.

Τους διασώστες της ΕΔΕΑΚ και τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου , για την πολύτιμη βοήθεια τους στην ασφάλεια και στην οργάνωση του αγώνα.

Τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σητείας για την  οργάνωσης της πεζοπορίας.

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σητείας  για την ασφάλεια του αγώνα.

Τον Διοικητή  του 3ου ΚΕΠ Ζήρου για την παραχώρηση του ασθενοφόρου και τον γιατρό της μονάδας.

 Τον διευθυντή του ΑΗΣ Αθερινόλακου για την παραχώρηση του ασθενοφόρου

Τους δύο νέους γιατρούς που εθελοντικά παραβρέθηκαν και υποστήριξαν ιατρικά τον αγώνα, Μιχάλη Γιακουμάκη και Σοφία Ρέλλου.

Τους πολιτιστικούς συλλόγους  Ζήρου, Ζάκρου  Σιτάνου, Ξεράκαμπου και Αδραβάστων για την οργάνωση των σημείων τροφοδοσίας σε όλη την διαδρομή των 24 χιλιομέτρων.

Τους προέδρους των  τοπικών συμβουλίων Ζάκρου, Ζήρου και Σιτάνου για την συμμετοχή τους στην οργάνωση των αγώνων.

Τους εθελοντές που στήριξαν την δράση της αναρρίχησης στο φαράγγι της Ζάκρου.

Όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που όλο αυτό το διάστημα πρόβαλλαν  όχι μόνο τον αγώνα του SITIA GEOPARK TRAIL, αλλά και  όλες τις δράσεις του  Γεωπάρκου  της Σητείας.

Τον αγροτικό συνεταιρισμό Ζάκρου, τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό  Ζάκρου Μελίων, τον Αντώνη Καρύδι για τις χορηγίες τους και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν για την άρτια διεξαγωγή του 1ου SITIA GEOPARK TRAIL

Στο σημείο αυτό θέλω  να επισημάνω  πως, το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια, ιδιαίτερα ανθρώπων  που ξεπερνούν τα όρια της  υπαλληλικής τους ιδιότητας και διαθέτουν ψυχή και σώμα , καθώς και ατέλειωτες ώρες νυχθημερόν  για την επίτευξη του σκοπού , που δεν είναι άλλος από την προβολή , ανάδειξη και βελτίωση του Γεωπάρκου.

Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Συντονιστή του Γεωπάρκου Βαγγέλη Περάκη που  για πάνω από τριάντα ημέρες , με  περιορισμένα μέσα και βοήθεια από πλευράς στελέχωσης κατάφερε  το ακατόρθωτο .Φρόντισε για τον  καθαρισμό των μονοπατιών , και την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης  προέκυπτε τόσο σε οργανωτικό όσο  και σε εκτελεστικό επίπεδο.   Με την βοήθεια κυρίως  των δυο εργατών από  το  πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΔΟΚΑΣ  τον Αντώνη  Εικοσπεντακη και την Μαρία Βασιλάκη παρέδωσαν στους  αθλητές αλλά και στους περιπατητές πλέον 24 χιλιόμετρα μονοπάτι .

Για την  ανεκτίμητη συνεισφορά τους ,τους  ευχαριστώ  πολύ.

 

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Λεωνίδας Τερζής

Αντιδήμαρχος Σητείας