1η συνάντηση Φ.Δ. Γεωπάρκου

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

                                                                                     

Σητεία : 13/1/2015                                                                                                                               Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη  συνεδρίαση  της  επιτροπής διαχείρισης του Γεωπάρκου Σητείας στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Σητείας, μετά από πρόσκληση του ΔΟΚΑΣ, φορέα διαχείρισης του Γεωπάρκου. Έγινε εκτενής ενημέρωση για την μέχρι σήμερα πορεία ένταξης της περιοχής της Σητείας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων, για τις υπάρχουσες  υποδομές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γεωτόπων της περιοχής και μια πρώτη προσέγγιση και συζήτηση για τον ρόλο που θα έχει η επιτροπή στην διαχείριση του Γεωπάρκου.

Τα μέλη της επιτροπής διατύπωσαν την βούληση τους και την ουσιαστική τους στήριξη στην προσπάθεια για την ένταξη την περιοχής στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων, κατέθεσαν τις πρώτες απόψεις και τις προτάσεις τους για δράσεις και πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα.

Θέματα όπως η βιωσιμότητα του Πάρκου, η προβολή και  κυρίως η ενημέρωση των Δημοτών της Σητείας, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η καταγραφή και η αξιοποίηση νέων γεωτόπων, κυριάρχησαν σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση. 

Η επιτροπή θα συνεδριάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να συζητηθούν λεπτομερέστερα τα θέματα που μας απασχόλησαν, όπως η βιωσιμότητα και η οργάνωση του Γεωπάρκου σε μια χρονιά που θα είμαστε σε διαρκή παρατήρηση και αξιολόγηση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της επιτροπής που παραβρέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση, για τον εποικοδομητικό διάλογο και τις απόψεις τους.

Παρόντες ήταν: ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού, εκπρόσωποι από την ΚΔ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, εκπρόσωπος από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λασιθίου, εκπρόσωπος του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας, εκπρόσωπος του Ορειβατικού Συλλόγου Σητείας, εκπρόσωπος του  Δήμου Σητείας

 

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Σητείας

Λεωνίδας Τερζής

 

1_Synanthsh_gia_forea_diaxeirisis