Διαδικτυακή συμμετοχή του Γεωπάρκου της Σητείας στο 3ημερο Β2Β workshop εναλλακτικού τουρισμού στο Βέλγιο

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικτυακή συμμετοχή του Γεωπάρκου της Σητείας στο 3ημερο Β2Β workshop εναλλακτικού τουρισμού στο Βέλγιο

 

Το  Γεωπάρκο της Σητείας, με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ, συμμετείχε στο Virtual Greek – Belgium Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού μέσω της πλατφόρμας Greek Alternatively  Tourism , στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου .

Στο πλαίσιο  του τριήμερου διαδικτυακού Β2Β Workshop,  πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων του Γεωπάρκου της Σητείας  και τουριστικών γραφείων της περιοχής, με τουριστικά γραφεία του Βελγίου και δημοσιογράφους.

20201126_112517

Το ενδιαφέρον τους για τη περιοχή όπως φάνηκε από τις συμμετοχές και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν  ήταν εξαιρετικά υψηλό.

Συνολικά  πραγματοποιήθηκαν  17 επαφές με γραφεία του Βελγίου εκ των οποίων η μία με  δημοσιογράφο.

Σε όλα τα παραπάνω γραφεία δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες για το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της   Σητείας, και έγινε παρουσίαση  οργανωμένων τουριστικών πακέτων και πακέτων εκδρομών εναλλακτικού τουρισμού στην ανατολική Κρήτη.

SUGG

Όπως σημείωσαν οι Βέλγοι τουριστικοί πράκτορες η Ελλάδα -παρά την πανδημία- παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις των συμπατριωτών τους.

Ήταν μια χρήσιμη και θετική εμπειρία σε αυτή τη δύσκολη covid  εποχή που διανύουμε, όπου οι δυνατότητες να γίνουν  πράγματα στον τομέα του τουρισμού είναι ούτως ή άλλως πολύ περιορισμένες.

Tο Γεωπάρκο της Σητείας εκπροσωπήθηκε από την κα.  Ελευθερία Κουμεντάκη και το κ. Γιώργο Μπελιμπασάκη τουριστικό πράκτορα  και μέλος της επιτροπής διαχείρισης του Γεωπάρκου.